Devon Murray - životopis

17. dubna 2008 v 13:25 | Klářin deníček |  Devon Murray
Jméno: Devon Michael Murray
Datum narození: 28. října 1988
Znamení: štír
Místo narození: County Kildare, Irsko
Rodiče: Michael a Fidelma Murrayovi
Sourozenci: žádní
Postava: Seamus Finnigan

Výška: 160 cm
Barva vlasů: hnědá
Barva očí: modrá












Devon Murray, irský herec známý především jako představitel Seamuse Finnigana ve filmech o Harry Potterovi, se narodil jako jediný syn Fidelmy a Michaela Murrayových. Poté, co uspěl v národní talentové soutěži, se v šesti letech připojil ke školnímu divadlu "Billie Barry", odkud pak přešel do Národní školy múzických umění. Jeho filmová kariéra pak začala filmem This is My Father, kde mu role Christyho otevřela dveře na velká filmová plátna. Díky filmům Andělin popel a krátce nato Včerejší děti se pak dostal do povědomí světových diváků. A v roce 2001 byl obsazen ve filmové sérii Harry Potter a … do role Seamuse Finnigana, jednoho z bradavických, resp. nebelvírských studentů a Harryho kamarádů.
Mimo to je Devon také výborným jezdcem na koni a soutěží v exhibičních skocích po celém Irsku. Pokud zrovna "nepoletuje" kolem koní (kterých má 6 - Mini, Ashes, Jessie, Flex, Rosie a Max; má ještě 3 psy - Sting, Macken a Darragh), pak si rád svou energii vybíjí v motokrosu. Naopak, když si chce odpočinout, tráví čas s kamarády, poslouchá hudbu nebo hraje počítačové hry.


Filmografie:
2007 Harry Potter a Fénixův řád - Seamus Finnigan
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár - Seamus Finnigan
2004 Harry Potter a Vězeň z Azkabanu - Seamus Finnigan
2002 Harry Potter a Tajemná komnata - Seamus Finnigan
2001 Harry Potter a Kámen mudrců - Seamus Finnigan
2000 Včerejší děti - mladý Geoffrey
1999 Andělin popel - prostřední Malachy
1993 This is My Father - Christy
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama